Снимка БулфотоПърви случай на африканска чума в Югозападна България бе регистриран в

...
Снимка БулфотоПърви случай на африканска чума в Югозападна България бе регистриран в
Коментари Харесай

Потвърдиха африканска чума в ловно стопанство в Самоковско

Снимка Булфото

Първи случай на африканска чума в Югозападна България бе регистриран в база за интензивно стопанисване към Държавно ловно стопанство „ Искър “, Самоковско. Положителната проба е от диво прасе, съобщи БНР.

От Югозападното държавно дружество потвърдиха съществуването на вируса в ловно стопанство „ Искър “, откакто и втората проба при дивото прасе се оказала позитивна. Предприети са всички ограничаващи ограничения, като в базата влизат единствено чиновници на стопанството, на които се прави наложителна стерилизация.

На територията на ловното стопанство не се позволяват външни лица и туристи. Засилени са ограниченията по граничните пунктове с Гърция и Северна Македония, като се ревизират всички коли да не се придвижва прясно свинско месо или артикули от него. Извършва се и стерилизация на всеки автомобил, съобщи регионалният шеф на БАБХ, доктор Михаил Бащавелов.

" И автоматизирани пръскачки сме инсталирали. Една от колите на фотоклетка се включва автоматизирано ", прецизира доктор Бащавелов.

Изключително повишен е контролът в питателните магазини и комерсиалните вериги, в които се предлага месо, в петте лицензирани кланици и към 20 месопреработвателни обекти. " Там си имаме непрекъснато взимане на проби, най-много в кланиците и месопреработвателните предприятия. Много е повишен контролът ", увери той.

Около 5000 са прасетата в Благоевградска област, отглеждани при домашни условия. Ветеринарите са безапелационни, че по-добре е те да бъдат заклани в този момент, защото към момента няма записано огнище на африканска чума.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР